Jag ❤️ YinYoga!

Sedan min utbildning för Magdalena MecWeld har det blivit mycket Yin Yoga och jag älskart! Jag tränar i stort sätt Yin varje dag och har gjort det senaste åren.
Började med Ashtanga 2010 och har gått ganska hårt åt både kropp och själ i min strävan att klara hela första serien. Det är först nu som jag förstår att jag måste lyssna mer inåt och inte lägga så stor vikt på linjering och prestation.

Sååååå nu är jag istället helt såld på meditation, självhypnos, embodied yin och yinyoga. Jag låter även Pranayama ta en stor del i mitt liv. Livet är bra magiskt! 🙏 ❤️ 🙏

Håller sedan 2017 en klass i veckan på vår shala och det är så mysigt. Jag har valt det här upplägget på mina klasser.

Pre-class och uppvärmning, 5-10 min
Yinpass, 1 tim 15 min
Metta meditation, 5 min

Vill du läsa mer om effekterna av YinYogan och hur den påverkar bindväven (fascian) i kroppen, klicka här.

Metta meditation

Den här meditationen bygger på principen att det vi ger energi och uppmärksamhet kommer att växa. Om du därför ger energi åt dina positiva och expansiva känslor, så växer de. Om du däremot ger energi åt ilska och irritation, så växer de.

Upprepa 3 ggr, i tanken, tyst eller högt. (Man kan även välja en okänd person och en svår person) Jag brukar tala högt och låta klassen ta in orden. ❤️
Tänk på-
Dig själv-
Må jag vara trygg och beskyddad
Må jag vara fridfull
Må jag vara fylld av kärlek
En kär vän-
Må du vara trygg och beskyddad
Må du vara fridfull
Må du vara fylld av kärlek
Alla i din närhet, i livet även djur-
Må vi vara trygga och beskyddade
Må vi vara fridfulla
Må vi vara fyllda av kärlek
De första gångerna kanske det inte ger någon effekt alls. Men efter ett tag kan det till och med bli så att du önskar folk all lycka i världen i huvudet så fort du blir lite irriterad på någon och då känns det mycket lättare. Det är mycket bättre att förlåta än att hata för hatet stoppar möjligheten för vänskap och det är något som man ska skatta högt. ❤️

Kommentera