Ryggproblem – tips vid stel rygg och knutor

Har du liksom jag fått lite knutor i ryggen får du här lite tips på hur du kan åtgärda detta.

Yin yoga

Det bästa och skönaste  sättet är att hitta bra Yin-övningar, liksom i denna video. Men det kräver att du ger dig själv lite tid. Tid som verkar vara vår tids största bristvara.
Avsaknad av tid är ofta orsaken till problemen…  att knutorna orsakats av lagrad stress i kroppen. Lösningen är då ofta att ge kroppen tid, vilken man gör när man tränar Yin yoga.

Bandyboll – triggerpunkter

Ett annat tips är att låta en bandyboll vandra över ryggen med ett jämnt tryck. Lägg dig ner på golvet och placera bollen under dig, där du har ont och försök att hitta dina triggerpunkter. Försök slappna av och tänk bort smärtan, efter några minuter kommer du sakta känna att knuten liksom slinker iväg och kanske försvinner.  Du hittar bandybollen i sportaffären eller på nätet, ca 40 kr. Finns både slät och med ”piggar”, jag föredrar den släta som är lite hårdare.

bandybollupper-back-foam-rolling-pg

Foamroller

Med en foamroller kan du komma åt stela muskler och bindväv på ett enkelt sätt. Gör det till en vana att rolla ryggen. Se videon för olika tips. Foamroller hittar du i sportaffären.

 

Kommentera