Vatten, vatten, BARA vanligt vatten!

men vilken temperatur ska man ha till te?

När man bereder vissa teer är det viktigt att temperaturen på vattnet är rätt. Anledningen till detta är att om man häller för varmt vatten över tebladen på t ex ett grönt eller vitt te så får det en beskhet. Detta beror på att grönt och vitt te är känsligare än svart fermenterat te, och därför ska vattnet inte kokas. Cirka 75- 80 grader är lagom temperatur för beredning av de flesta gröna och vita teer.

Läs mer om grönt te här

Här kommer förslag på olika vattenkokare där du kan ställa temperaturen själv,  det finns såklart många fler på marknaden men dessa tycker jag verkar bra.

Cuisinart (CPK17E)

Här är min nya önskevattenkokare från CuisinArt, snygg och lite dyrare men jag vet inte hur bra.

Philips (HD4685/30).

Denna vattenkokare har jag idag (fast svart). Den har läckt lite vatten i omgångar men är nu som den ska vara. Jag är osäker på om det är fel på den eller om man kan råka hälla vattnen i en liten ”sluss” av misstag när man fyller på den och att den då läcker. Googlar du på denna så är det många som klagar över just detta men vi är rätt nöjda med den och har haft den ett par år.

Bäst i test
Krups (BW4108)

Pittsburg kettle blev bäst i test hos både Smartson och Expressens Leva & Bo i december 2010, av elva respektive tio testade vattenkokare. Kannan har integrerad belysning och ställbara temperaturer på: 50°, 60°, 70°, 85° eller 100°. Du kan se den valda temperaturen i displayen.

Jag har hittat alla ovanstående vattenkokare på tretti.se  som alltid har fri frakt

Kommentera