Träna som Tracy Anderson, hon tar workout till en ny nivå. Hon utgår från kroppen som en ”stjärna”  och gör rörelser i ALLA riktningar. Detta ger dig en stark kärna och stabil kropp. Idel fördelar och ganska jobbigt men med fint resultat. Tracy har varit personlig tränare till kändisar som Madonna och Gwyneth Paltrow.


Syftet med hennes träningsdvd är att omforma muskelstrukturen genom att strama upp de mindre musklerna. Hon menar att du kan ”dra in” dina större muskler med detta träningssätt och på så sätt få en annan form på din muskulatur. Hur detta ligger till rent vetenskapligt känner jag inte till men jag tycker att träningen känns bra. Att jag tränar muskler som jag inte brukar tycker jag är bra i alla avseenden, och det känns ganska rejält. Hennes filosofi är att utmatta musklerna vilket innebär många repetitioner, man svär i början ( i vart fall jag) men kommer fort in i det. Tack och lov kan man dela upp dvd:n och bara köra de block man vill de dagar man inte har energin att köra hela.

Hon har förutom ”Mat workout” även en ”vanlig” cardio- och en dansworkout. Bägge är svettiga pass med Tracy och hennes instruktörer. För den som kräver en pedagogisk instruktör så kanske inte Tracy Anderson är den personen. Men har du lite vana vid aerobics eller andra danspass på gymmet så klarar du dig fint. Notera att all instruktion är på engelska.

Jag kör ofta armpasset ”Standing arms”, det är grymt bra! och passar perfekt efter ett löppass eller en powerwalk. Själv har jag mycket problem med stel nacke men efter varje armpass så släpper stelheten och av värken känner jag då ingenting. Jag rekommenderar dig att prova det om du som jag har ett stillasittande jobb, det gör underverk för nacken och axlarna.

Mer information om Tracy Anderson hittar du på hennes hemsida eller på Facebook.

Träningsdvd:erna har jag köpt här.

Ha kul!

Get in shape!

Variera din träning för att få en  flexibel och stark kropp. Byt ut ett av dina pass/vecka till Tracy Anderson Method. Här är en introduktion på hur hennes övningar ser ut.

Kommentera