Skönhet kommer inifrån sägs det och det tror jag faktiskt stämmer men finns det något härligare än att skämma bort sig själv? då mår man ju bra och borde se bättre ut, eller?

Under åren har jag gått igenom de flesta märkena som representerar skönhet idag,  mest dyra produkter med fantastiska förpackningar. Underbar konsistens, färg och form har styrt mina val men jag tror ingen kräm har gjort mig så mycket vackrare.

Idag använder jag istället för fina burkar och tuber dom lagom stora tvättlapparna Krama från Ikeas barnavdelning och en oljeblandning bestående av 25% ricinolja och 75% jojobaolja.

Metoden kallas OCM (oil cleansing method) och är mycket skonsammare för din hud än ”vanlig” hudvård.

Köp en tom plastflaska och blanda din egen rengöringsolja. Ricinolja är den aktiva rengörande (och något uttorkande) oljan och ska ingå i alla blandningar och den kompletterande oljan bör vara en som passar din hudtyp. Förslag på ekologiska kallpressade oljor man kan använda är: Jojoba, oliv, mandel, sesam och aprikoskärnolja. Om man upplever att huden blir torrare kan man minska ricinmängden i blandningen och har man en fetare hy kan man ha lite mer. Man kan även smörja sig med några droppar valfri olja om man känner sig lite torr, huden blir jättesmidig och fin.

Min rengöringsrutin ser ut så här: Massera in olja (ca en 50-öring) noga i hela ansiktet och på halsen i ca 3 min och massera gärna lite extra i t-zonen. Dränk in en tvättlapp i varmt vatten (så varmt du kan utan att bränna dig) och låt den svalna över ansiktet, detta kan du upprepa några gånger. Torka sedan försiktigt av dig dagens smink, busenkelt. Jag brukar avsluta med en bra ögonkräm eller lite arganolja som är helt fantastiskt bra för huden, speciellt den tunna huden runt ögonen och något mjukgörande för läpparna, klart!

Om du känner dig lite extra torr så rekommenderar jag sheasmör. Värm upp smöret i händerna och fördela det i ansiktet på kvällen, det smälter in fint och du blir lenare än lenast till morgonen. Det gör även underverk på torra armbågar och trötta fötter.

Ytterligare än favorit i mitt skåp är Bio Oil. Den doftar gott och lagom mycket, smälter in i huden och lämnar den underbart mjuk (ej fet). Bio‑Oil har fått 80 utmärkelser och är den bäst säljande produkten mot ärr och bristningar i 11 länder sedan den globala lanseringen 2002. Oljan har fantastiska egenskaper för min hud och hals och jag använder den dagligen. Den har dessutom ett mycket bra pris och är dryg. Läs mer om Bio Oil här.

Kommentera