Naturlig hudvård är alltid intressant, både för att det känns bra att köpa och att veta att det är bra.

När det gäller rent Sheasmör så har det används sedan urminnes tider av folket i västra Afrika. Där är sheasmöret en vanlig hudvårdsprodukt tack vare dess goda egenskaper. Sheasmöret kan bidra till att förbättra brännskador, acne, ärr, sår, hudmissfärgningar och mörka fläckar. Dess unika fuktgivande, anti-åldrings, läkande och hudskyddande egenskaper gör det till en av dom bästa naturliga ingredienserna i kosmetiska produkter.

Värm upp smöret i händerna och fördela det i ansiktet på kvällen, det smälter in fint och du blir lenare än lenast till morgonen. Det gör även underverk på torra armbågar och trötta fötter.

Jag har köpt mitt sheasmör här men det finns att köpa på fler ställen. På ”Siglo” säljer dom även läppglans gjorda på shea, så snällt mot läpparna nu när det blir lite kallare.

Vidare har jag fått ett helt fantastiskt sheasmör av Per, det är lite mindre grynigt än Siglo och fullkomligt smälter in i huden. Detta innebär att jag nu kommer att använda L’Occitane, mitt nya sheasmör i ansiktet och Siglo’n till övriga kroppen.

Ännu än fin burk i badrumsskåpet, tack älskling!

Läs gärna reportaget om 70-åriga Madam Fati Paul som har hjälpt hundratals kvinnor i Ghana att få en inkomst tack vare Sheasmöret.

One thought on “Sheasmör- Lenaste huden utan tillsatser

Kommentera