Tänk att något så litet och enkelt har så stor betydelse för livskvaliteten. Små ord här och där sagda i all välmening bidrar till en snällare värld. Eller känslan av en i vart fall. Slaskord för vissa kan vara överlevnad för andra. Under mina år utomlands slogs jag av människors enormt goda förmåga att be om ursäkt för små ting, här hemma är vi lite sämre på det. När jag kom hem fick jag en smärre chock över skillnaden.

Många äro dom som inte gärna säger TACK i onödan och tar service i alla aspekter helt för givet. Jag vet att det är så, jag har nämligen arbetat över 15 år på krogen och mött fler än man skulle önska av denna typ-B (inte lika vänligt sinnad som typ-A).  Och jag undrar ofta över människors oförmåga att be om ursäkt. Det är ju nånting bra och enkelt! Jag har läst att barn gör som vi gör och inte det som vi säger att dom ska göra. Så hur kan så många vuxna vara så dåliga förebilder för sina barn. Barnen är ju vår framtid!

Vem du än är och vart du än är på väg i livet så kan du varje sekund i livet ändra ditt sätt att se på andra. Var lite mer generös med komplimanger, beröm och ursäkter.  Bli lite mer typ-A!

Kommentera