Efter 25 år i sökandet av den rätta hudvården för just mig känns det äntligen som att jag har hittat min grej, OCM (Oil Cleansing Method). Jag har lagt tusentals kronor på de olika kosmetikabolagen men utan att hitta helt rätt, och jag har verkligen försökt!

Idag använder jag dom lagom stora tvättlapparna Krama från Ikeas barnavdelning och en oljeblandning bestående av 25% ricinolja (rengörande)och 75% jojobaolja (återfuktande). Oljorna har jag köpt på Bodystore.

Ricinolja är den aktiva rengörande (och något uttorkande) oljan och ska ingå i alla blandningar och den kompletterande oljan bör vara en som passar din hudtyp. Förslag på ekologiska kallpressade oljor man kan använda är t ex: jojoba, oliv, mandel, sesam och aprikoskärnolja. Om man upplever att huden blir torrare kan man minska ricinmängden i sin blandning och har man en fetare hy kan man ha lite mer. Man kan även smörja sig med några droppar valfri olja om man känner sig lite torr, huden blir jättesmidig och fin.

Min rengöringsrutin ser ut så här: Massera in olja (ca en 50-öring) noga i hela ansiktet och på halsen i ca 3 min och massera gärna lite extra i t-zonen. Dränk in en tvättlapp i varmt vatten (så varmt du kan utan att bränna dig) och låt den svalna över ansiktet, detta kan du upprepa några gånger. Torka sedan försiktigt av dig dagens smink, busenkelt. Jag brukar avsluta med en bra ögonkräm och något mjukgörande för läpparna, klart!

På morgonen torkar jag bara av ansiktet med en varm tvättlapp. Jag använder inga andra krämer, förutom ögonkräm och primer.  Är du en torris så behöver du nog några droppar olja även på morgonen, nyponkärnolja är underbart skön på huden men luktar lite underligt. En gång per vecka lägger jag en rengörande eller fuktgivande mask. (mest för att det känns lite lyxigt)

Jag använder två tvättlappar/dag så det blir en del tvätt men det är det värt.

Kommentera