En bra förberedelse för meditation!

Huvudstående (Shirshasana) anses vara den viktigaste av alla yogaställningar. I Huvudstående andas kroppen långsammare, men upptar ändå betydligt mer syre till blodet och därmed till hjärna och organ. Ställningen avlastar hjärtat, verkar lugnande och ger klarhet. Huvudstående är en utmärkt förberedelse för meditation. Men det är inte en ställning som man börjar med. I yoga går man gradvis fram. När man ska lära sig Huvudstående förbereder man sig med lätta övningar, för att grundläggande lära känna kroppen.

När du mediterar så försök att hitta ditt eget sätt. Guidade meditationer kan vara en bra början. Se under ”Mindfulness” för information om vad jag lyssnar på. Och tänk på att meditation kräver övning, vi har våra invanda mönster. Det har tagit en livstid att skapa DIG, att ”koda” om tankemönstret går inte över en natt. Ge dig själv tid att uppleva ditt liv medan det pågår. Och du behöver inte sluta tänka när du mediterar, om det är din största farhåga! Det är en omöjlighet. Tankar kommer och går hela tiden. Meditation handlar inte om det. Det handlar om att betrakta och låta det passera. Känns det svårt, kanske omöjligt? Tänk på att även små steg tar dig framåt!

Att ha ett fulltecknat schema är ingen ursäkt för att undvika att meditera. Faktum är, att genom att börja meditera helhjärtat, upptäcker du förmodligen att det inte är nödvändigt att vara så upptagen.” citerat ur boken Meditation från början av Steve Hagen

Lev här och nu!

Kommentera