Här kommer en riktig favorit i djungeln av goda lax-recept. Denna laxen är toppen eftersom den är supergod, buslätt att laga och passar bra om man är riktigt många. Gorgonzola och lax passar utmärkt ihop, och den har varit uppskattad av alla jag bjudit den på. Receptet får variera lite beroende på hur stark gorgonzola smak du vill ha men jag brukar laga till 5 personer enligt följande:

5 st färska eller styckfrysta laxskivor
citronpeppar
salt
smör
100 gorgonzola
5 dl grädde
gräslök

Salta och peppra laxen. Lägg den i en ugnsfast form med lite smör i botten, in i ugn 175 gr ca 15 min, ta ut. Lägg på gorgonzola (fördela bäst det går), grädde och klippt gräslök, in i ugn 175 gr ca 15 min till. Klart!

Tillbehör:
Pressad potatis
haricot vertes (uppkokade i saltat vatten)
kokta morötter (är väldigt gott till)

Servera med pressad potatis, haricot vertes och kokta morötter (jag glömde det idag men det är jättegott till lax)

Kommentera

Här kommer en riktig favorit i djungeln av goda lax-recept. Denna laxen är toppen eftersom den är supergod, buslätt att laga och passar bra om man är riktigt många. Gorgonzola och lax passar utmärkt ihop, och den har varit uppskattad av alla jag bjudit den på. Receptet får variera lite beroende på hur stark gorgonzola smak du vill ha men jag brukar laga till 5 personer enligt följande:

5 st färska eller styckfrysta laxskivor
citronpeppar
salt
smör
100 gorgonzola
5 dl grädde
gräslök

Salta och peppra laxen. Lägg den i en ugnsfast form med lite smör i botten, in i ugn 175 gr ca 15 min, ta ut. Lägg på gorgonzola (fördela bäst det går), grädde och klippt gräslök, in i ugn 175 gr ca 15 min till. Klart!

Tillbehör:
Pressad potatis
haricot vertes (uppkokade i saltat vatten)
kokta morötter (är väldigt gott till)

Servera med pressad potatis, haricot vertes och kokta morötter (jag glömde det idag men det är jättegott till lax)

Smaklig spis!

Kommentera