När snön sprider sig över landet och termometern envist håller sig på den nedre skalan blir huden torr. Och att vi rör oss mellan supertorr inomhusluft och kyliga vindar utomhus gör ju inte saken bättre. Både ansikte, händer och fötter behöver extra vård och det gäller både vuxna och barn.

 Ansiktslyx- Serum Moist från Maria Åkerberg

 Serumet är perfekt under din dag- eller nattkräm som en extra fuktboost nu under vintern. Den har ett bra pris på Skincity där leveransen dessutom är supersnabb och servicen fantastisk.

Handkräm- Crabtree & Evelyn India Hicks Island Living Ultra-moisturising hand therapy (finns på både tub och pump)

En krämig produkt med en härligt blommig doft. Känns ganska fet
på huden, men går snabbt in. Den känns riktigt dryg och händerna håller sig mjuka länge.

FotkrämEpoch Sole Solution Foot Treatment

Den här underbara fotkrämen fick ”Bäst i test”  förra året då tidningen Amelia gav den fem aaaaa och ett fantastiskt omdöme. Krämen innehåller mald kryddpeppar (Pimenta dioica) och är traditionellt använd av ursprungsbefolkningen i Centralamerika för att lindra envist torr, sprucken röd hud på hälar, tår och fotsidor.

Du kan köpa den här.

Husmorstips för händer och fötter

Boosta din kräm
Ge din hand-och fot kräm lite extra styrka genom att stryka på ett rejält lager och sen trä på ett par vanliga bomullsvantar eller strumpor. Tack vare värmen från huden och isoleringen fungerar ingredienserna ännu bättre.
Använd olja
Precis som din övriga hud mår fuktfattiga händer och fötter ännu bättre om de får en dos närande olja. Värm lite olivolja i mikrovågsugnen, smörj in händer och/eller fötter, trä på plastpåsar och därefter vanliga bomullsvantar eller strumpor.

Sov med hela kalaset och du vaknar med babylena händer/fötter nästa morgon.

Kommentera