Mjuk yogamatta – perfekt till YinYoga

När du tränar YinYoga och så sakteliga mjukar upp sinnet vill du såklart ligga på en underbart mjuk yogamatta. Den här yogamattan är från svenska Yogish Collective och passar perfekt till YinYoga. Den är tillverkad av naturgummi och har ett toppskikt i mjukaste mocka. Yogamattan är gjord av biologiskt nedbrytbart, återvinningsbart naturgummi och har ett vattenbaserat tryck.  den är fri från PVC, latex, giftigt lim och ftalater.
Yogamattan finns i flera vackra färger, klicka här för att komma till webbshoppen.

Klicka på bilden för att köpa en rosa yogamatta, 900 SEK

 

Mjukt sinne – mindfulness med YinYoga

I yinyogan är det inte bara kroppen som blir mjuk och böjlig, vi mjukar även upp vårt medvetande. De enkla positionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne. Ibland kan smärta, ilska, rädsla och andra känslor komma upp. Det är helt ok och vi tillåter det utan att döma. På grund av att fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor, blir yinyogan även en övning i medveten närvaro, ofta kallad mindfulness. Vi är närvarande i det som sker just nu utan att värdera eller försöka förändra. Både när det känns bra och när det känns mindre bra. Istället för att, som de flesta andra yogaformer, använda sig av kroppen för att komma i en position, använder vi positioner för att komma in i kroppen. Genom att sedan hålla positionen helt avslappnat under en tid, lär vi oss att känna igen kroppens alla försök till kommunikation. Vi lär oss att lyssna, vi får kontakt med oss själva på riktigt.

Bra grepp vid svettigare praktik

Tränar du även annan yoga som kräver bra grepp då är denna mattan verkligen något för dig. Det fina mikrofiberskiktet ger dig samma grepp som vid användning av en yogahandduk och blir bättre ju mer du svettas. Och baksidan av yogamattan är av naturgummi vilket gör att den ligger stadigt på golvet när du tränar.

TIPS: Spraya mockaskiktet på yogamattan med lite vatten innan din yogaträning. Det kommer att ge dig ett bra grepp och förhindra glidning.

Kommentera