Lyxbrownie
Dessa brownies är superenkla att baka och är helt gudomliga. Enklast är dom att baka i långpanna (30*40 cm) och man får ut massor av härliga brownies.
Ingredienser:
250 g smör
5 dl socker
1 dl ljus sirap
2 dl kakao (gärna Valhrona)
½ tsk salt
5 st ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
Glasyr:
125 g smör
9 dl florsocker (ja, det stämmer)
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
1 msk kaffe (starkt)
Dekor:
Jordgubbar eller andra färska bär.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader eller ngt lägre.
- Vispa socker och smör vitt och poröst.
- Rör ner äggen ett i taget.
- Blanda ned sirapen.
- Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa.
- Smörj en långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 25 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara saftig och lite mjuk i mitten.
- Låt kallna.
- Kör ingredienserna till glasyren i matberedare: smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet.
- Nagga några små hål i kakan med en gaffel och bred glasyren över kakan.
- Garnera med delade jordgubbar eller andra bär.
För optimalt resultat är det bra om kakan får vila i kylen tills att krämen stelnat något innan man skär upp den. Det går givetvis att skära upp den innan men då blir den inte sådär proffsigt fyrkantig.