Helt underbart god sallad med smaker som gifter sig på alla sätt. Perfekt bjudrätt!
1 kg färska rödbetor
4 st kycklingfiléer
0.5 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 pkt bacon
200 g getost
balsamvinäger
Gör så här:
- Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.
- Gnid av skalet med händerna.
- Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
- Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
- Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.
- Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
- Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
- Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.
Smaklig spis!
Detta fantastiska recept och bilden är hämtade från Leilas kokbok.