JADE_yogamattaFärgen på din matta kan ha stor betydelse för Dig.

Här är en kort beskrivning på vad de olika färgerna står för och kanske kan det underlätta ditt val av matta.

Röd– Färgen står för kärlek, grundförtroende och säkerhet. Den står även för passion, energi, hetta och styrka. Rött har mer personliga associationer än någon annan färg.
Tillhör Rotchakrat

Orange– Orange kombinerar energin hos rött och lyckan i gult. Det associeras med glädje, solsken och representerar entusiasm, fascination, lycka, kreativitet, beslutsamhet, attraktion, framgång, uppmuntran, och stimulering. Orange står även för anpassningsförmåga.
Tillhör Mag- och sakralchakrat.

Gul– Gult är färgen för solsken och uppfattas som uttryckande optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt, och energi. Färgen stimulerar nerverna och skärper sinnet. Är effektiv mot depressioner och tungsinne.
Tillhör chakrat Solarplexus.

Grön– Färgen står för frid och lugn. Den står även för närhet, vilja, trygghet och förtroende. Färgen hjälper till att skapa balans i kropp och själ, stimulerar ömhet och generositet samt är tröstande. Den står för känslosaker, hjärtats angelägenheter och kärlek.
Tillhör Hjärtchakrat

Blå– Färgen står för god kommunikationsförmåga och inspiration. En mörk nyans står för diskussioner, impulsivitet och motverkar depressioner. En ljus nyans står för drömmar och andligt, är svalkande och sänker pulsen. Ljusare blå verkar avslappnande och inger stillhet och hängivenhet. Den ljusa nyansen står även för lugn harmoni och tålamod samt dämpar ilska. Blått är himlens och vattnets färg. Den sätts ofta som hoppets färg.
Tillhör Halschakrat

Rosa– Färgen skapar en lugn och harmonisk atmosfär. Rosa står för kravlös kärlek, utan förväntning och ömhet. Den står för ära och moral och läker sårade känslor.
Tillhör Hjärtchakra

Lila– Lila är sätet för vår andlighet, beskydd och medial kommunikation. Färgen ger ett inre lugn och healing. Lila driver bort missunnsamhet och svartsjuka.
Tillhör Kronchakrat

Svart– Svart är neutralt men samtidigt alla färgerna på en gång. Färgen associeras till universums krafter.

Brun– Färgen komposterar och omvandlar till liv. Den tar emot alla gifter och det vi inte vill ha. Ju mer vi ger ifrån oss, ju mer positiv energi kan vi ta emot. Brunt skapar ombonad och trygghet och ger en känsla av närhet till jorden.
Tillhör Jordens chakra

Yogamattan Harmony Professional  från JADE Yoga har enligt mig det bästa greppet och finns i många härliga färger. Du hittar den på My Karma.

Just nu har de fått in en matta i den nya färgen  Jade Pink. När du köper den mattan går en del av vinsten till ett projekt där man stöder kvinnor som är drabbade av bröstcancer. Denna matta görs i en begränsad upplaga.

Namaste!

jade_pink