Yoga Challenge

Så var det dags för årets första challenge, så himla kul att komma igång. Vill du också vara med?
Anmäl dig här.

De mailar ett pass om dagen. Det är blandade internationella lärare, bland annat Kino MacGregor som jag är en stor fan av och låter mig inspireras av. Passen är ca 30 minuter och passar alla.

Yoga Challenge

Lägg upp en bild/dag och asana med följande taggning på Instagram:@kinoyoga @omstarsofficial#30dayyogaliving 

Dag I- Adho mukha svanasana (adho-nedåtriktad, mukha-ansikte, svana-hund, asana- ställning) 

För att mäta ut ett ungefärligt avstånd mellan händer och fötter ska du gå ner på alla fyra, placera händerna under axlarna och knäna under höfterna. Med en lätt svank i ryggen drar du sedan in naveln mot ryggraden (aktiverar rot- och maglåset) och lyfter upp till Adho mukha svanasa (nedåtgående hund).
Försök att ha raka armar med utåtrotation från axelleden, så att du får mer kontakt med ryggmusklerna och kan släppa nackmusklerna. Rikta sittbenen upp mot taket. Leta efter naturlig svank men håll magen aktiv och de nedersta främre revbenen mjukt indragna.
Ta en bild och titta på ryggen, målet är att den ska vara rak. Börja med böjda ben och när ryggen är rak kan du räta ut benen.

Låt blicken riktas in mellan fötterna, slappna av i nacke och käkar. Stanna i positionen i c:a fem andetag. Låt andningen vara långsam och flödande.

downward facing dog

Dag 2- Padangusthasana (pada-fot, anghusta- stortå, asana-ställning)

Hoppa isär så du står höftbrett. Hitta kontakt med hela fotsulan för att få mer kraft upp i benen. Fäll framåt, ha en lätt böjning i dina knän för att undvika att översträcka dem. Ta ett stadigt tag med pek- och långfinger om stortårna. Andas in, öppna upp bröstkorgen, sträck ut hela ryggen och lyft upp huvudet med blicken riktad mot nästippen. Sträck ut armarna och dra lätt i tårna för att få en motkraft till uppåt-sträckningen(en tabletop position). Andas ut, sänk huvudet, böj från höften med med böjda eller raka ben. Skapa bredd i sittbenen och moona taket. Det är det som kommer hjälpa dig att se resultat i den här ego-utmanande positionen. Dra in naveln mot ryggraden  och dra lätt i stortårna, luta mot trampdynorna. Räta ut och slappna av i nacken, vila blicken mot nästippen. Andas ca 5 andetag. Återgå på samma sätt som du kom in i positionen.

 

forward bend

 

Kommentera