Makalöst god pavlova med mörk choklad, vispad grädde och färska bär. Perfekt som avslutning på en härlig middag.

Marängbotten:
6 äggvitor
3,25 dl socker
3 msk kakaopulver
1 tsk balsamvinäger
50 g mörk choklad, finhackad

Fyllning:
5 dl vispgrädde
500 g hallon eller andra smaskiga bär
2 msk mörk choklad, grovriven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita mitt på pappret en cirkel på cirka 23 cm i diameter.
  2. Vispa sedan äggvitorna tills de börjar bilda toppar. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills marängen är styv och glansig. Häll ned den siktade kakaon och den hackade chokladen. Tillsätt också vinägern och vänd ned alltsammans tills chokladen har blandat sig helt med smeten.
  3. Bred ut smeten i cirkeln på bakplåtspappret och stryk den jämn. Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 150°. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnen, glänta på luckan och låt plåten stå kvar tills marängen helt har svalnat.
  4. När det är dags att servera stjälper du upp marängen på ett stort fat. Vispa grädden luftig och bred ut den på toppen av marängen. Arrangera hallonen ovanpå grädden och hyvla chokladspån över hallonen. Ät och njut.

Receptet är lånat från recept.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *