Idag åt vi supersmarrig lasagne med parmaskinka till middag. När jag har en stund över brukar jag göra canneloni som är lite pilligare och ser mycket trevligt ut. Det blir ju då en fröjd för både öga & gom. Men smaken är faktiskt densamma så här kommer receptet, jättegott!

1 pkt färska lasagneplattor
1 l färsk spenat
1 msk smör
2 msk mjöl
2 dl grädde
1-2 dl riven parmesan
100 g parmaskinka i mindre bitar
salt och peppar (gärna från kvarn)

Tomatsås:
Olivolja
1 lök
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
1 tsk socker
1 vitlök
färsk röd chili efter smak
en kvist färsk finhackad basilika eller en msk torkad
Svartpeppar (gärna från kvarn)
Salt

Riven parmesan

Varva i ugnsfast form, toppa med riven parmesan. Grädda i 200 grader 20 minuter
Servera med sallad på valfritt sätt

Smaklig spis!

Beklagar den tråkiga bilden men i ren iver att få börja äta så jag glömde jag av att fotografera min lasagne. Jag fick därför låna en bild på nätet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *