Använd “nästan” en långpanna. (Jag brukar ta en långpanna och lägga en “avlång” kak-form i kanten för att få den lite mindre)

Kladdkakan:
Vispa poröst: 150 gr smör 6 dl socker
4 ägg- tillsättes ett i taget
Blanda i:
3 dl vetemjöl
2 kryddmått salt
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao

Häll smeten på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 15-20 min.
Ta ut den, den ska vara lite kladdig!

Glasyren:
Blanda i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter
En påse kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
75 gr smör

Bred ut glasyren över kladdkakan och grädda den i 10 min till i 175 grader.
Skär i lagom ”konfekt”-bitar. Kakan är ganska mäktig så en liten bit blir ofta helt perfekt. Vill man kan man ju ta två.
Smaklig spis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *