Underbar fiskgratäng

4 st styckfrysta torskfiléer
3-4 dl matlagningsgrädde
Finklippt dill efter smak
1 krm salt
Citronpeppar (efter egen smak)
½ tub kräftost
1-1,5 liter potatismos
I äggula
1 dl riven ost (gärna lagrad)
Smör

Garnering: Räkor, dill och citron (för ögat och/eller gommen om så önskas)

Gör så här:

1. Smörj en ugnssäker form med smör och lägg i fisken, krydda med salt och citronpeppar. Sätt in i ugnen 175 grader, tills fisken är klar
2. Blanda grädde, kräftost och dill
3. Koka potatis och gör potatismoset, blanda i en äggula
4. När fisken är klar, höj värmen till 225 grader. Klicka moset runt om fisken och slå såsen i mitten över fisken. Strö över den rivna osten och sätt in i ugnen tills gratängen har fått fin färg.

Smaklig spis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *