Jag  pannkakor! Och nu när jag inte äter gluten blir det en helt ljuvlig variant från Food Pharmacy.

Pannkakor
3 ägg
2 dl vatten
3 1/2 dl bovetemjöl
1 nypa salt
1 msk kokosolja

Äppelmos
2 äpplen
4 torkade blötlagda aprikoser
1 tsk kanel

Bönröra (matigt & smarrigt)
1 förpackning svarta bönor
1/2 rödlök
1 avokado
250 gram plommontomater
2 vitlösklyftor
1/2 kruka färsk basilika

Så här gör du:
Vispa äggen fluffiga. Tillsätt vatten, mjöl, mjölk och salt och vispa till jämn smet. Smält kokosfettet och häll det i smeten. Låt svälla 10 minuter.

Häll ut en klick smet i pannan och grädda på låg temperatur. Låt det ta tid.

Äppelmos
Lägg äpplen med skal och kärnhus, aprikoser och kanel i en mixer och kör till ett mos.

Bönröra
Skölj bönorna. Skala vitlöken och hacka den och tomaterna. Värm i kastrull.
Skala och hacka rödlöken, kärna ur och hacka avokadon. Blanda ner rödlöken, avokadon och de varma tomaterna med bönorna. Servera med hackad basilika.

Recept och bild är lånat från fantastiska Food Pharmacy som föreläser, skriver om och publicerar fakta och recept på antiinflammatorisk mat på ett enastående sätt. MUMS!