Dessa brownies är superenkla att baka och är helt gudomliga. Enklast är dom att baka i långpanna (30*40 cm) och man får ut massor av härliga brownies.

Ingredienser:

250 g smör

5 dl socker

1 dl ljus sirap

2 dl kakao (gärna Valhrona)

½ tsk salt

5 st ägg

3 dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

Glasyr:

125 g smör

9 dl florsocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

200 g philadelphiaost

1 msk kaffe (starkt)

Dekor:
Jordgubbar eller andra färska bär.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa socker och smör vitt och poröst.
  3. Rör ner äggen ett i taget.
  4. Blanda ned sirapen.
  5. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa.
  6. Smörj en långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 25-30 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara saftig och lite mjuk i mitten.
  7. Låt kallna.
  8. Kör ingredienserna till glasyren i matberedare: smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. 
  9. Nagga några små hål i kakan med en gaffel och bred glasyren över kakan. 
  10. Garnera med delade jordgubbar eller andra bär.

För optimalt resultat är det bra om kakan får vila i kylen tills att krämen stelnat något innan man skär upp den. Det går givetvis att skära upp den innan men då blir den inte sådär proffsigt fyrkantig.