Supergod dessert som rekommenderats av många! Tänk dig, både nötter, dajm, choklad, hallon OCH passionsfrukt i en och samma kaka – MUMS!
1 ½ dl valnötter
1 ½ dl hasselnötter
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
2 dubbeldajm
5 dl vispgrädde
4 ½ gelatinblad
7 dl hallon
2 ½ dl strösocker
Drygt ½ msk vaniljsocker
3 ½ dl matlagningsyoghurt
4 passionsfrukter
Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i 10 minuter och hacka dem grovt. Smält ihop smör och choklad. Blanda i nötterna.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en annan bunke. Rör i bakpulver och vetemjöl.
- Vänd ner chokladblandningen och den krossade dajmen. Baka i springform 8-10 minuter. Låt svalna.
- Vispa grädden. Blötlägg gelatinbladen. Mixa hallon, strösocker och vaniljsocker till en puré. Blanda med yoghurten.
- Smält gelatinet. Rör ut lite av hallonmixen i den. Vänd till sist ner resten av hallonmixen och till sist grädden.
- Häll blandningen över chokladbottnen och ställ formen i kylskåp i minst 2 timmar (helst längre!!!).
Servera med passionsfrukt i klyftor.
Smaklig spis!
Det underbara receptet och bilden är lånad från denna blogg.